Derneğimizin proje ortağı olarak yer aldığı “Türkiye Sütçülük Sektörünün Su Sürdürülebilirliği: Verimlilik, Riskler ve Kırılganlıklar” projesi, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) koordinatörlüğünde 26 Haziran 2019 tarihinde Ankara Point Hotel’de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan ASÜD Başkanı Harun Çallı, “Ülkemizin geleceği için, yaşam için vazgeçilmez iki önemli öğe olan suyumuza ve sütümüze sahip çıkmalıyız.” dedi. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı A.Hakan Atik ve Tarım ve Ormancılık Bakanlı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’un projemiz ile ilgili değerlendirmelerinin ardından katılımcılara proje ekibi tarafından bilgilendirme yapıldı.
Toplantının son bölümünde ise Prof. Dr. Gürsel Dellal moderatörlüğünde gerçekleşen “İklim Değişikliği Perspektifinden Süt ve Süt Ürünleri Sektörünün Değerlendirilmesi” konulu panelde sırasıyla, Doç. Dr. Gökşen Çepar, Doç. Dr. Salih Karaçatlı, Birol Delibaş, Bekir Taşkaldıran ve Mehmet Sönmezalp yer aldı.
Türkiye-Avrupa Birliği müzakereleri sürecinde temel hedeflerden biri olan Sivil Toplum Diyaloğu’nun geliştirilmesi amacıyla, Avrupalı paydaşların deneyimlerinden yola çıkarak sütçülük sektörünün su sürdürülebilirliği adına yürütülecek proje faaliyetlerinin çıktıları, ülkemizin ekonomik kalkınması için tüm tarafların kullanımına sunulacaktır.
Proje ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgi için;